حقوق بشر

رصد مسائل حقوقی بشری جهان

حقوق بشر

رصد مسائل حقوقی بشری جهان

آیا برنامه هسته‌ای ایران صرف اقتصادی دارد؟


قبل از این که به این سوال پاسخ بدهیم لازم است به چند نکته توجه کنیم:

1 ـ ایران قبل از توسعه برنامه هسته‌ای تحریم بود؛ سال 82 هم که برنامه هسته‌ای تعلیق شد، تحریم‌ها را برنداشتند.

2 ـ غرب پس از 12 سال بازرسی بی‌سابقه بهتر از هرکس می‌داند که برنامه هسته‌ای ایران کمترین انحرافی نداشته است. آنها همچنین بهتر از هرکس می‌دانند که به کدام رژیم‌ها در منطقه کمک کرده‌اند تا سلاح هسته‌ای بسازند. بنابراین مسئله این نیست که ما - به فرض محال- برنامه هسته‌ای را بدهیم و دیگر هزینه اقتصادی از جانب تحریم‌ها تحمیل کشور نشود.

3 ـ طبق اظهارات امثال کری و وندی شرمن و جاش ارنست و جن ساکی و... مطمئنا بلافاصله بعد از مساله هسته ای بهانه تحریم‌ها را به موضوعات دیگر منتقل می‌کنند.  

بر اساس دلایل فوق این پرسش از ریشه باطل است

در واقع مسئله اصلی این است که دشمن در حوزه اقتصادی - برخلاف سایر حوزه‌ها- نقطه ضعفی یافته است و تا این نقطه ضعف وجود دارد، از ضربه زدن دریغ نخواهد کرد.

بنابراین راه حل درست مسئله نه به «بی‌ارزش تلقی کردن فناوری هسته‌ای بومی» بلکه از بیبن بردن آن نقطه ضعف است و این همان است که در منطق رهبر حکیم انقلاب با عنوان «اقتصاد مقاومتی» و اینکه «کلید حل مشکلات اقتصادی در لوزان و ژنو و نیویورک نیست، در داخل کشور و در تقویت تولید داخلی است» بیان شده است.

عصبانیت نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل از توقیف کشتی متخلف در خلیج فارس


نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد و از اعضای برجسته موسسه آمریکن اینترپرایز گفت : حادثه اخیر تنگه هرمز نشان داد ایرانیان به سطحی تازه از گستاخی رسیده اند و می خواهند به آمریکا فشار وارد کنند.
به گزارش فاکس نیوز؛ جان بولتون درباره تحولات اخیر در تنگه هرمز گفت : به باور من، توقیف کشتی مرکس تایگرس، کشتی بازرگانی که ایرانیان هفته گذشته آن را توقیف کردند، تلاش برای خنجر زدن از پشت به ماست زیرا جزایر مارشال،تحت قیومیت آمریکاست و ما مسئول دفاع از این جزایر هستیم. نیروهای سپاه پاسداران نیز تلاش کردند نزدیکترین چیز را برای توقیف یک کشتی آمریکایی پیدا کنند. از این رو، اسکورت کردن کشتی های دارای پرچم آمریکا در تنگه هرمز و خلیج (فارس) اقدامی کاملا موجه است.  ادامه مطلب ...